Knowledgebase : Veelgestelde technische vragen
Nadat u klant bij ons bent geworden heeft u van ons een e-mail ontvangen met daarin de login-gegevens voor uw website. De gebruikersnaam en het wachtwoord die u toen ontvangen heeft zijn tevens te gebruiken voor het ontvangen en verzenden van e-mail.

Daarnaast heeft u servers nodig voor het ontvangen en verzenden van e-mail. Over het algemeen geldt voor beide mail.uwdomein.nl. Wanneer uw domein bijvoorbeeld exsilia.net is, dan mailt u via mail.exsilia.net.

Voor het ontvangen van e-mail bestaan twee methodes: POP3 en IMAP. Exsilia biedt beide aan. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kunt u kiezen wat het beste bij uw situatie past. Voor het verzenden van e-mail wordt SMTP gebruikt.
Het uploaden van uw website geschiedt via FTP. Via ftp://uwdomein.nl kunt u inloggen met de gegevens die wij u hebben toegezonden nadat u klant bij ons bent geworden. Bijvoorbeeld: uw domein is exsilia.net, dan logt u in op ftp://exsilia.net en gebruikt u de gebruikersnaam en het wachtwoord dat wij u toegezonden hebben.

Vervolgens kunt u uw website in de map /httpdocs/ plaatsen. Alles wat in deze map komt is in principe toegankelijk via http://www.uwdomein.nl/

Mocht u niet over een FTP-programma beschikken dan zijn er verschillende kosteloze mogelijkheden, bijvoorbeeld FileZilla en WS FTP.
Vanwege een zogeheten hotfix van Microsoft komt Outlook sinds kort met meldingen over ongeldige certificaten. Deze meldingen komen helaas terug iedere keer dat u Outlook opnieuw opstart. Daarom hebben wij een oplossing ontwikkeld voor de twee meest gangbare versies van Outlook: Outlook 2007 en Windows Live Mail. Voor andere versies van Outlook zullen de details afwijken van hetgeen wij beschrijven, maar de oplossing werkt in principe op iedere versie, en daarnaast ook met andere e-mailprogramma's.

Voor Outlook 2007 kunt u raadplegen: http://files.exsilia.net/kb/Wijzigen%20verbindingsinstellingen%20Microsoft%20Office%20Outlook%202007.pdf

Voor Windows Live Mail kunt u raadplegen: http://files.exsilia.net/kb/Wijzigen%20verbindingsinstellingen%20Microsoft%20Windows%20Live%20Mail.pdf


Het Plesk controlepaneel voor uw domein vindt u op http://www.mijndomein.nl:8880/
Als uw domein bijvoorbeeld exsilia.net is dan vindt u het controlepaneel op http://www.exsilia.net:8880/

Nb: voor klanten die voorheen gewend waren DirectAdmin te gebruiken op poort 2222 geldt inmiddels hetzelfde. Mocht dit niet het geval zijn neem dan even contact met ons op om een overgang op Plesk te plannen.
Help Desk Software by Kayako ticket.duocast.net/index.php?